Toiseen vaiheeseen on valittu kolme ehdotusta

27.10.2020

Maatullin peruskoulun, päiväkodin ja leikkipuiston yleisen kaksivaiheisen arkkitehtuurikilpailun toiseen vaiheeseen on valittu kolme ehdotusta. Jatkoon valitut ehdotukset ovat Ketju, Metsäaukio ja Nappulaliiga.

Kilpailun ensimmäiseen vaiheeseen jätettiin kaikkiaan 71 hyväksyttävästi palautettua ehdotusta.

Palkintolautakunta toteaa, että ehdotusten joukossa on paljon lähestymistavaltaan kiinnostavia ja huolellisesti tutkittuja töitä. Erityistä tyytyväisyyttä palkintolautakunnassa on herättänyt kilpailuehdotusten ja ideoiden laaja kirjo.

Toiseen vaiheeseen valittuja ehdotuksia yhdistää kokonaisvaltainen, koko kilpailualueen kattava eläytyvä suunnittelu. Kaikki kolme jatkoon valittua ehdotusta vastaavat kukin omalla tavallaan tavoitteeseen kehittää kilpailualuetta ja sen sydäntä, monikäyttöistä palvelurakennusta, saavutettavaksi ja miellyttäväksi kokonaisuudeksi joka hyödyntää kilpailualueen potentiaalia vehreänä ja eheyttävänä ympäristönä.

Kaikkien kilpailuehdotusten arvostelu viimeistellään toisen vaiheen kilpailuehdotusten arvostelun yhteydessä. Kaikki toiseen vaiheeseen valitut kolme ehdotusta kuuluvat palkintoluokkaan. Lisäksi palkintolautakunta voi päättää lunastaa ansiokkaita ensimmäisen vaiheen ehdotuksia ja jakaa kunniamainintoja.

Toisen vaiheen kilpailuehdotukset tulevat esille kilpailun verkkosivuille helmikuussa 2021. Kilpailun tulos julkistetaan arviolta maaliskuussa 2021. Kilpailuun tulos ja arvostelupöytäkirja julkaistaan myös kilpailun verkkosivuilla.

Maatullin peruskoulu, päiväkoti ja leikkipuisto
Yleinen kaksivaiheinen arkkitehtuurikilpailu,
26.6.–21.9.2020 (1. vaihe), 1.11.2020–15.1.2021 (2. vaihe)
OSALLISTU NYT